Bike’s Cool 2017


Haideţi la concurs! Aşa, ca de sfârşit de şcoală!

Aţi muncit, aţi învăţat tot anul, aţi mers cuminţi la şcoală şi v-aţi făcut toate temele! Acum că a venit vacanţa, începe şi distracţia, şi cum altfel mai bine, decât cu un concurs cool, de biciclete?

Aşa că, ne vedem pe 24 iunie, ora 09:00 în Parcul Tractorul, copil + bicicletă + cască de protecţie + un părinte. Noi avem premii pentru toată lumea, voi veniţi cu voie bună şi spirit de fairplay, în primul rând!

Ne vom întrece pe categorii de vârstă, clasele 0 – 2, clasele 3 – 4, clasele 5 – 6 şi clasele 7 – 8 iar la final câştigătorii de la fiecare categorie for fi premiaţi iar participanţii vor primi diplome. În plus, toată lumea va participa la tombola supriză, care asigură premii şi pentru cei veniţi să încurajeze concurenţii.

Înscrierile se fac până pe 22 iunie pe www.joybike.ro/bikescool iar formularele pentru declaraţiile părinţilor se găsesc aici.

În ceea ce priveşte concursul în sine, acesta se va desfăşura pe un traseu de tip circuit în Parcul Tractorul din Braşov, iar traseul este gândit asfel încat să pună la încercare abilităţie sportive ale concurenţilor dar să fie şi distractiv în acelaşi timp.

Aşadar, ne vedem pe 24 iunie, ora 09:00, Parcul Tractorul!

Cu prietenie,
Echipa Bike’s Cool

Traseul

Competiţia se va desfăşura pe un traseu de tip circuit în parcul Tractorul din Braşov.

Traseul este gândit asfel încat să pună la încercare abilităţie sportive ale concurenţilor dar să fie şi distractiv în acelaşi timp.


Bike’s Cool 2012 - Jurnal de tabărăJoi, 28.06.12 – Prima zi, prima… pedală

Momentul magic al sosirii copiilor a fost exact cum îl așteptam: au venit rând pe rând, bucuroși, voioși, voinici și nu se mai vedeau despărțiți de părinți. Emoții pe măsură, desigur, mai ales că pentru toți prichindeii a fost primul Bike Camp și nici unii nu știau ce o să se întâmple și ce aventuri îi așteaptă.

După ce ne-am cazat, ne-am instalat și ne-am despachetat bagaje și biciclete au urmat câteva ore de cunoaștere și de „team building”, mai exact schimburi ştrengare de priviri și replici cu scopul de a tatona terenul și de a vedea fiecare ce și cu cine conversează.

Cât ai zice însă „bike”, micii campioni au devenit prietenoși, joviali, puși pe şotii și dornici să învețe lucruri noi. Iar cât ai zice „camp” și bicicletele lor au devenit la fel de vesele și cel puţin la fel de dornice să cunoască altceva decât anostul asfalt.

După schimbul de replici, a urmat bineînţeles, schimbul de experiență, sau mai bine spus, transferul de experiență. Joi după masă copiii au învățat tehnici importante despre:
• bicicletă și verificarea acesteia (frâne, roți, jocuri, etc.)
• siguranță (purtarea echipamentului de protecție)
• echilibru
• tehnici de frânare

După teorie, ceata de temerari s-a văzut față în față cu jaloanele, desigur. Am organizat curse grozave, în care copiii au testat și au pus în practică tot ceea ce au învățat.

A urmat o mică drumeție prin împrejurimi, înspre Fundata, drumeție care ne-a oferit ocazia să admirăm peisaje foarte frumoase, flori minunate, muntele semeț și multe… oi. Revenind însă la bike-urile noastre, am jucat „prinsea” pe biciclete, întărindu-ne astfel abilitățile proaspăt deprinse și am cutreierat un traseu plin cu obstacole, întărindu-ne astfel… frica; Ioana și Bianca tremurau la coborârea unui prag de 1 metru, dar nici ceilalți pitici nu erau mai liniștiți. No worries… Era doar prima zi!

Joi seara am vizionat un film despre downhill, bmx, și alte cascadorii. Copiii au rămas gură-cască… și cel mai probabil așa au și adormit, după o zi lungă și plină de bike-uri, concursuri, drumeții, prieteni noi, învățături și aventuri.


Vineri, 29.06,12 – Încă o zi, înc-o… pedală

Numărul 1 pe ordinea de zi, un mic dejun sănătos, să avem energie și putere! După micul dejun am luat la picior traseul IAC, pentru un „preview” și pentru o prezentare a tehnicilor esențiale, specifice acestui tip de traseu. Și pentru că în astfel de cazuri practica este mama învățării, Mircea Ignat, vicecampionul național de downhill le-a făcut copiilor o demonstrație pe bicicletă despre cum să folosească în mod corect tot ceea ce au învățat.

Drumul înapoi spre complex l-am făcut tot la picior, de data asta pe traseul ALF (mai greu) și am văzut cu ce dificultăți se confruntă, în concursuri, marii campioni.

După masa de prânz și o jumătate de oră de odihnă, am pornit la vale, de data asta pe biciclete, pe traseul IAC. La început a fost mai greu, dar ne-am intrat în “picior” foarte repede și am reușit să ne comportam din ce în ce mai bine, stăpânind bicicleta și deținând controlul asupra ei și asupra noastră.

E drept că la urcat a fost mai greu, după atâtea tehnici noi aplicate, emoții și concentrare dar problema s-a rezolvat simplu și elegant cu ajutorul unui microbuz, care ne-a dus înapoi în complex, ne-a debarcat la poartă iar de aici… nici nu mai știm care, cum am ajuns în pat, obosiți, dar cu zâmbetul pe buze, după o zi aventuroasă și o coborâre pe cinste, de care suntem mândri!


Sâmbătă, 30.06.12 – Ultima zi… nici de departe ultima pedală! Povestea merge mai departe

Dimineața am vizualizat o nouă proiecție de film, după care am organizat încă un concurs, de data asta pentru experimentați: am avut ture eliminatorii, contratimp la jaloane, ștafetă. Am constatat şi că pentru Ioana şi Bianca pragul de 1 metru care în prima zi le-a facut reale probleme, a devenit „piece of cake”... hmmm, în doar doua zile ;)

La ora 12.00 părinți au început să sosească. Au găsit o mână de copii entuziasmați, veseli, mândri de cunoștințele pe care le-au acumulat și de aventurile pe care le-au trăit. Dar cel mai important, au găsit un grup de bikeri, mult mai încrezători în forțele proprii și cu un viitor promițător pe bicicletă, mai ales că ne-am despărțit cu gândul să revenim!

Bike’s Cool 2012 – Faza pe tabereTabara Bike’s cool, unul dintre cele mai asteptate momente (si de voi si de noi) al programului nostru, sta sa inceapa! Dupa cum sigur stiti deja, tabara are loc de pe 28 pana pe 30 iunie in mijlocul minunatului peisaj de la Cheile Gradistei si reprezinta o experienta importanta pentru orice copil.

Programul taberei Bike’ Cool:

Joi, 28 iunie 2012
12:00 – Sosire la Cheile Gradistei
13:00 – Masa de pranz
14:00 – Repere de baza despre mersul pe bicicleta (echilibru, franare, cum se poarta corect protectiile etc.) cu exercitii
19:00 – Cina
20:00 – Demonstratie de reparat bicicleta (elemente de baza) cu exercitii
22:00 – Stingerea

Vineri, 29 iunie 2012
08:00 – Micul dejun
09:00 – Drumetie pe unul dintre traseele de biciclete din imprejurimi
13:00 – Masa de pranz
14:00 – Parcurgerea traseului luat la picior inainte pe bicicleta; opriri pe traseu, indrumari, sfaturi etc.
19:00 – Cina
20:00 – Vizionarea de filme cu biciclete, demonstratii cu riderii invitati
22:00 – Stingerea

Sambata, 30 iunie 2012
08:00 – Micul dejun
09:00 – Concurs de indemanare cu premii
12:00 – Gustare
13:00 – Plecare spre casa

Atentie! Programul de mai sus se poate schimba in functie de modul in care se desfasoara lucrurile la fata locului. Avem suficiente activitati alternative pregatite si suntem increzatori ca micutul dumneavoastra se va simti in largul lui alaturi de noi.

Accesul celorlalti copii, in afara castigatorilor de la concursul Bike’s Cool, este posibil fara nici o problema, achitand contravaloarea sumei de 100 EUR.

Multumim pentru interes!
Echipa voastra Bike’s Cool

Bike's Cool

Vara se număra copiii din parc!

Vara aceasta este ceva mai specială, pentru că se numără copiii pe biciclete din Parcul Nicolae Titulescu, din centrul Braşovului, unde are loc prima ediţie a concursului Bike`s Cool. Prin urmare, vă invităm, cu mic cu mare, copii, biciclete şi părinţi – exact în ordinea aceasta – pe data de 2 Iunie 2012 la o porţie de aer curat, mişcare, competiţie, o grămadă de surprize şi multă, multă veselie.

Participanţii trebuie să deţină obligatoriu o bicicletă şi să aibă vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, adică să fie elev înscris în clasele I - VIII, la oricare dintre şcolile din Braşov. În plus, le-ar prinde bine să aibă la ei nişte curaj, să-şi umple buzunarele cu voie bună şi să fie hotărâţi să câştige. Lipseşte ceva? A, da – mulţi susţinători!

De restul ne ocupăm noi. Concurenţii vor fi împărţiţi pe patru categorii de vârstă, iar clasamentul se face separat băieţi şi fete. Concret, se vor întrece categoria „cei mai mici”, 6 - 7 ani, categoria „mici”, 8 - 9 ani, categoria „puţin mai mari”, 10 - 11 ani şi categoria „mai mari”, 12 - 14 ani, pe un traseu delimitat şi marcat corespunzător, cu o lungime totală de 410 metri.

Toată distracţia începe la ora 11:00 pe aleea dreaptă, vis-a-vis de Hotel Aro Palace, când se va da startul pentru prima categorie. Anunţarea câştigătorilor şi premierea vor avea loc în jurul orei 14:00. La final, când tensiunea este mai intensă, ne relaxăm cu o demonstraţie de virtuozitate oferită de unii dintre cei mai buni trialişti din ţară.

Prin urmare, parc avem, copii avem, biciclete avem, concurs şi program avem, distracţie avem. Dar, pentru ca totul să meargă „ca pe roate”, avem nevoie şi de PREMII. Premiile vin din partea susţinătorilor noştri, companiile Vodafone, Playbike şi DHS Bike Parts şi vor fi oferite celor mai merituoşi dintre participanţi. Vom premia substanţial pe curajoşii concurenţi... dar mai bine să nu stricăm surprizele! Mai multe informaţii vor fi disponibile în curând.

Recapitulare: Concursul de biciclete pentru copii Bike`s Cool – 2 Iunie 2012 – Parcul Nicolae Titulescu din inima verde a Braşovului – mulţi copii, multe biciclete – veselie, entuziasm şi multe surprize!

Rămâneţi la curent cu informaţiile, accesând site-ul oficial al concursului, www.joybike.ro şi www.dirtbike.ro, unde puteţi găsi detaliat regulamentul competiţiei, harta traseului, formularul de înscriere şi datele noastre de contact.

Nu în ultimul rând trebuie să le mulţumim sponsorilor şi partenerilor noştri oficiali! Bike’s Cool este un eveniment sponsorizat de Vodafone, Skoda prin Delcar, Schaeffler România, Kronospan, DHS Bike Parts, LMS România, Raiffeisen Bank, Comprest SA, McDonalds prin Adrian Restaurante, Hellenic Coca Cola – responsabilul pentru potolirea setei concurenţilor, Thunder Tools, KT Electronics & Automatics, Elcon Systems, Redalin Test, Romsoft, Rolem, Unilever şi promovat de DirtBike.ro şi MyTEX.

Traseul

Competiţia se va desfăşura pe un traseu de tip circuit în parcul Nicolae Titulescu (parcul central) din Braşov.

Traseul este gândit asfel încat să pună la încercare abilităţie sportive ale concurenţilor dar să fie şi distractiv în acelaşi timp.

Înscrie-te!

Nume:
Prenume:
Categorie:
Data nasterii:
Email:
Oras:
Clasa:
Scoala:
Parteneri Parteneri media
Primaria Municipiului Brasov Pentalog Romania Devron Bikes PLayBike Scule Diverse DirtBike