1. Generalităţi
1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la Concursul interşcoli “Bike’s cool” 2017, menţionat în continuare „Bike’s Cool”.
1.2. Organizatorul evenimentului este Clubul Sportiv “Joy Bike Brasov”.
1.3. Bike’s Cool este un campionat destinat, exclusiv elevilor din şcolile municipiului Braşov.
1.4. Sunt admise biciclete de orice tip, în bună stare de funcţionare, dotate cu sistem de frânare în faţă şi în spate.
1.5. Înscrierea participanţilor se va face prin (1) înregistrare online confirmata de înregistrare la faţa locului.
1.6. Prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuței corespunzătoare în timpul înregistrării online fiecare participant:
- declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la „Bike’s Cool”, precum şi regulamentul competiţional
- îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamente, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
1.7. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea la cursă, din motive obiective, vreunui participant;

2. Obligaţiile participanţilor
2.1. Participarea la Bike’s cool se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
2.3. La inscrieri, participantii trebuie sa fie insotiti de un parinte sau de un tutore. Participantii care nu pot fi insotiti de parinti sau de un tutore trebuie să prezinte din partea parintilor, la preluarea numărului de concurs, o declaraţie notariala de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la Bike’s Cool.
2.4. Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului. Refuzul purtării unei căști de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea. In scopul reducerii riscurilor de accidentare, organizatorii recomandă si purtarea unor alte echipamante de protecţie cum ar fi : manuşi, genunchiere şi cotiere.
2.5. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
2.6. Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator. Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poştă în avans.
2.7. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.
2.8. Nu se admit biciclete cu roti ajutatoare, sau triciclete.
2.9. Vor fi exclusi de la participare sportivii legitimati la un club sportiv de ciclism.

3. Taxa de participare
3.1. Nu se percepe nici o taxa de inscriere la concurs.
3.2. Înregistrările on-line se deschid la data şi ora prevăzută de organizator pe site-ul evenimentului: www.joybike.ro/bikescool

4. Pachetul de înscriere
4.1. Include alimente şi băuturi în zona de start/finish; alimente şi băuturi înainte şi după concurs; număr de concurs; trofee şi diplome pentru premiaţi; diplomă participant.

5. Categorii şi clasament
5.1. Participanţii se pot înregistra în următoarele categorii:
• Copii: băieţi - fete:
- 7 – 8 ani (clasele 0, I si II-a)
- 9 – 10 ani (clasele a III-a si a IV-a)
- 11 – 12 ani (clasele a V-a si a VI-a)
- 13 – 14 ani (clasele a VII-a si a VIII-a)
5.2. Se fac clasamente separate pentru categoriile de mai sus.
5.3. Se premiază primii trei clasaţi din fiecare categorie.

6. Concursul
6.1. Ședința tehnică
O ședință tehnica va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua startului. In cursul ședinței tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Ședința tehnică va fi ţinută de directorul de concurs şi prezenta participanţilor este obligatorie.
6.2. Numărul de concurs
a) Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face pe baza carnetului de elev, personal în locul şi orele stabilite de organizator, publicate pe site.
b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.
6.3. Startul
Startul se va da în data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-urile competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială. 6.4. Numarul de ture este stabilit dupa cum urmeaza :
- 7 – 8 ani (clasele 0- II-a) 2 ture
- 9 – 10 ani (clasele a III-a si a IV-a) 3 ture
- 11 – 12 ani (clasele a V-a si a VI-a) 4 ture
- 13 – 14 ani (clasele a VII-a si a VIII-a) 5 ture
6.5. Retragerea din concurs/Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, predă numărul de concurs şi este considerat retras. b) Concurenţii care se deplasează mai încet au obligația de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate, doresc şi pot să îi depășească. Nu pedalaţi agresiv! Respectaţi concurenții mai lenţi. c) În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenți sau a echipelor de salvare.

7. Penalizări/Descalificări
7.1. Nerespectarea regulilor de protecţia naturii, aruncarea de deşeuri de orice fel în afara zonelor stabilite => descalificare.
7.2. Neacordarea priorităţii participanţilor mai rapizi, comportament agresiv => descalificare.
7.3. Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu => descalificare.
7.4. Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului => descalificare.
7.5. Nerespectarea regulamentului de asistenţă externă => descalificare.
7.6. Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afara bicicletei => descalificare.
7.7. Limbaj vulgar, înjurături, comportament nesportiv => descalificare.
7.8. Doping => descalificare

8. Reclamaţii/Contestaţii
8.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs în decurs de 1 ora de la finish-ul oficial.
9. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului
9.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
9.2. Orice decizie va fi luată de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
9.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 24 de ore înaintea concursului, în cazul informaţiilor afișate pe site-ul competiție, sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs pentru informaţii privind programul cursei.

Înscrie-te!

Nume:
Prenume:
Categorie:
Data nasterii:
Email:
Oras:
Clasa:
Scoala:
Parteneri Parteneri media
Primaria Municipiului Brasov Pentalog Romania Devron Bikes PLayBike Scule Diverse DirtBike